Leeftijdscalculator

Ons online hulpmiddel is een van de beste manieren om de exacte leeftijd te berekenen in jaren, maanden, dagen, weken, uren, zelfs in seconden. U kunt zelfs een tijdsinterval tussen twee specifieke datums opgeven.

Een preciezere en accuratere waarde voor je leeftijd vanaf je geboortedatum is wat je globaal kunt krijgen (in jaren, maanden, dagen, weken en zelfs uren). Met andere woorden, we specificeren hoe lang je in ons mooie sterrenstelsel bent geweest.

Selecteer geboortedatum en -tijd

Berekenen op datum en tijd

Het verschil tussen het lopende jaar en het geboortejaar bepaalt de leeftijd van elke persoon. De formule geeft de waarde van je huidige leeftijd in jaren aan of de tijd die je hebt doorgebracht sinds de dag van je geboorte. The formula specifies a value of your current age in years or the amount of time you have spent from the day you were born.

Als je geboortejaar bijvoorbeeld 1990 is en het nu 2020 is, dan is je huidige leeftijd in jaren 30 jaar. Maar dit is slechts een ruwweg getal van je leeftijd, zonder rekening te houden met de maanden en dagen in haar leven. Met ons hulpmiddel kun je precies het getal krijgen waarnaar je op zoek bent.

De leeftijd van een individu wordt echter bepaald door de cultuur, de mythologie, de religie en zelfs het land waar het persoon woont. In sommige landen wordt de leeftijd bepaald zonder rekening te houden met het lopende jaar. Met een dergelijk systeem is een 30-jarige net zo oud als een 31-jarige. Bovendien is het zo dat volgens een Chinese traditie de leeftijd van een individu begint bij één jaar en dat de leeftijd telkens toeneemt in het nieuwe Chinese jaar. Daarom is het interessant om op te merken dat als iemand een maand voor oudejaarsavond is geboren, hij of zij twee jaar na een maand oud zal zijn.

Hier gebruiken we een traditionele methode om je huidige leeftijd te bepalen op een bepaalde grens in jaren, maanden, weken, dagen, uren en zelfs seconden als dat nodig is.